[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Încă o veste proastă pentru sectorul educaţional
26 Noiembrie

Fostul șef al Direcției resurse umane a Ministerului Educației, Nicolae Ghenciu, demis de mine în martie 2014, a fost repus în funcție, ieri, prin decizie judecătorească. Despre asta anunţă ex-ministrul Educaţiei, Maia Sandu, transmite CURENTUL.

Potrivit fostului demnitar, aceasta este încă o veste proastă pentru sectorul educațional.

„Cei din educație știu cît de „toxic” este acest personaj nu doar pentru minister, ci și pentru întreg sistemul educațional. Ghenciu a fost demis pentru performanță nesatisfăcătoare. Judecătoarea nu a fost de acord cu evaluarea fostei conduceri a ministerului; probabil că ea știe mai bine cum s-a descurcat acesta în funcție”, a spus Sandu.

Potrivit acesteia, Ghenciu a fost demis de 3 ori de către 3 miniștri și restabilit tot de atîtea ori.

„A reușit să tergiverseze timp de ani de zile examinarea proceselor în instanță ca să-și prelungească „concediul” și să încaseze sume enorme de la bugetul de stat și altele de acest fel. Aceasta demonstrează că omul se pricepe la niște lucruri doar că nu folosește aceste abilități în interesul statului. Cînd a plecat de la minister am descoperit la el în acte zeci de dosare ale funcționarilor publici din alte ministere demiși și, respectiv, repuși în funcție prin judecată. Avea omul un hobby serios din cauza căruia nu reușea să-și îndeplinească responsabilitățile conform fișei postului”, a adăugat Maia Sandu.

În context, fostul ministru speră că actuala conducere a Ministerului Educației va ataca decizia la Curtea de Apel.

„Echipa Ministerului Educației care, pînă de curînd, a fost cea mai puternică dintre toate instituțiile, a suferit o lovitură puternică după întoarcerea lui Crudu și a lui Ghenciu. A mai rămas să revină I. Mocanu și putem să uităm de reforma în educație. Ședința de judecată cu acesta va avea loc peste cîteva zile… Avem mare nevoie de un nou Cod al Muncii, de reforma administrației publice centrale și, bineînțeles, de reforma justiției”, a conchis ex-ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților