[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulţi oameni importanţi din domeniile de cultură se implică în politică
5 Noiembrie

Mai mulţi oameni importanţi din domeniile culturale au aderat la Partidul Liberal Reformator (PLR). Este vorba despre poeţii Iulian Filip, Vasile Romanciuc, Ianuş Ţurcanu şi Diana Zlatan-Ciugureanu, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PLR, Tatiana Potîng, a declarat că echipa PLR se consolidează şi se extinde.

„Sînt prins în programe de primă importanţă pe distanţă lungă. Ceea ce am realizat împreună cu acest nucleu reformator, a însemnat foarte multe întîlniri în multe localităţi, unde am semnat şi donaţii de carte. Este un proiect al acestui partid, care şi-a asumat o mişcare periculoasa pentru membrii lui, iar pentru cetăţeni a fost o mişcare decisivă. Nu era cazul să rămînem într-o parte”, a spus poetul Iulian Filip.

La rîndul său, poetul Vasile Romanciuc a menţionat că viitorul Parlament are nevoie de PLR. „Cred că pentru continuarea cursului pro-european avem nevoie în primul rînd de această echipă. În afară de reformele pe care le aşteaptă toată lumea, PLR s-a implicat şi va continua să se implice foarte activ în cea mai importanţă şi mai dificilă reformă – cea a mentalităţii, fără de care nu cred că pot avea sorţi de izbîndă toate celelalte reforme”, a afirmat Romanciuc.

Şi poetul Ianuş Ţurcanu a declarat că nu poate sta indiferent. „Sînt la această conferinţă şi din alt motiv. Doresc ca şi celelalte patru partide pro-europene să fie la guvernare să păstrăm calea noastră. Votaţi partidele pro-europene. Facem tot posibilul ca ele să treacă pragul electoral şi să se unească pentru a face un lucru comun. Susţin PLR pentru că ştiu că sînt toate posibilităţile să continuam calea europeană pe care am visat-o şi am aşteptat-o atît de mult”, a subliniat poetul.

Jurnalista şi poeta Diana Zlatan-Ciugureanu susţine că a aderat la PLR pentru că acest partid susţine oamenii de cultură. „Dacă un popor nu are cultură, încotro merge? Dacă nu se investeşte în cultură, această ţară nu are viitor. Este o echipă în care am încredere. Această echipa merita să credem în ea”, a conchis jurnalista.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților