[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulţi deputaţi liberali vor fi acţionaţi în judecată. Află motivul!
20 Ianuarie

Mai mulţi deputaţi liberali vor fi acţionaţi în judecată de către președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță. Despre aceasta deputatul a vorbit astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

După cum comunică CURENTUL, liberalii au acuzat anterior coaliţia de guvernare că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 13 milioane de lei. Ei au spus că în iulie 2013, în proiectul de lege privind politica bugetar fiscală pentru anul curent, era prevăzut ca o firmă de construcţii să fie scutită de o datorie în valoare de 12 milioane de lei acumulată în urma neplăţii impozitelor la stat, iar în lectură finală, cifra a fost dublată. În acest sens, ei l-au considerat vinovat de această situaţie pe preşedintele comisiei parlamentare de specialitate, Veaceslav Ioniţă.

Veaceslav Ioniță a menționat că, în calitatea sa de președinte al Comisiei, a activat transparent și toate actele sînt publice și pot fi verificate. “Dacă erau solicitate actele necesare, nu erau să aibă loc acele învinuiri și calomnii”, a precizat el.

Președintele Comisiei a spus că în  cazul complexului Monastic Curchi s-a acționat conform legislației.

„Nu am demarat nimic pînă nu am primit scrisoare oficială de la Ministerul Culturii. Este vorba despre registrul obiectelor de cultură și e vorba de proprietatea statutului. A fost dată în gestiunea Mitropoliei, dar este patrimoniu național”, a afirmat deputatul.

Potrivit spuselor sale, donațiile oamenilor au fost de peste 70 mil. de lei, însă lucrările sînt mai mari. „Un agent economic a acceptat să lucreze pe datorie. Statul a acumulat datorii și acestea urmau să fie întoarse pe cale amiabilă sau prin judecată. Am căutat soluția cea mai bună în acest sens. Aceasta a fost convertirea datoriilor statului față de agentul economic, cu datoriile acestuia față de stat. Despre aceasta s-a discutat în cadrul forului legislative și se cunoaște”, a precizat Ioniță.

Președintele Comisiei susține că și-a asumat responsabilitatea şi a fost acuzat pe nedrept. „Însă, s-au depășit limitele. Voi acționa în judecată. Să își ceară iertare de la starețul mănăstirii, de la soție și părinții mei”, a spus el. Veaceslav Ioniță a mai spus că liberalii sînt mincinoși, iar mincinoșii nu au ce căuta în politică.

Curentul.md aminteşte că, zilele trecute, deputații liberali l-au acuzat pe Veaceslav Ioniţă de fraudă în cazul complexului monastic Curchi.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților