[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputaţii PL au depistat delapidări în politica bugetar-fiscală pentru 2013
19 Ianuarie
foto: pl.md

Anul trecut, în politica bugetar-fiscală, Parlamentul a scutit firma de construcţii „Glorinal” de 12 mln. lei de impozite şi taxe pentru lucrările realizate la restaurarea Mănăstirii Curchi, iar în acest an, în politica bugetar-fiscală, numărul de „12” a fost  înlocuit cu „25”, respectiv cu 13 mln lei mai mult. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, transmite curentul.md.

„Nu e nicio problemă că statul a scutit firma de 12 mln lei pentru că a realizat lucrări de restaurare a Mănăstirii Curchi. Noi suntem şi am fost pentru ca să fie readuse la viaţă bisericile şi mănăstirile noastre. Dar cum timp de un an s-au mai adăugat 13 mln lei? Noi presupunem că este un furt, dar este foarte ruşinos dacă s-a ajuns să fie folosită biserica pentru a fura”, a subliniat Mihai Ghimpu.

De asemenea, preşedintele fracţiunii PL, Valeriu Munteanu a accentuat că deşi în politica bugetar-fiscală din 2013 era indicat că se scuteşte de 12 mln lei firma „Glorinal”, sumă adunată din TVA, totuşi, în anul 2006, Parlamentul RM a adoptat o lege prin care firma dată a fost scutită, alături de alte comapanii, de TVA pentru toate lucrările efectuate la mănăstirea Curchi. „Cum putea să apară TVA în momentul în care printr-o lege firma a fost scutită de această taxă? Astfel de încălcări nu au mai fost! Nimeni, niciodată, nu şi-a permis să fure chiar atât de obraznic şi deschis, or aceasta nu încape nici în limitele bunului simţ, nici în limitele legalităţii ”, a spus Munteanu.

În acest context, deputaţii liberali au depus un demers la Procuratura Generală, cu toate dovezile necesare, şi o sesizare la Curtea Constituţională. „Această prevedere pe care o sesizăm la Procuratura Generală şi la Curtea Constituţională este poate cea mai strigătoare din toate, după plafonarea taxelor locale”, a conchis Valeriu Munteanu.

Inapoi la arhiva noutaților