[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe ONG-uri au venit cu sfaturi pentru politicieni. Iată ce le recomandă!
6 Martie

ONG-uri din domeniul promovării şanselor egale pentru femei şi bărbaţi au formulat astăzi niște sfaturi pentru politicienii din R. Moldova, despre modul în care ar trebui felicitate femeile de 8 martie, transmite CURENTUL.

In cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții ONG-urilor din domeniul promovării şanselor egale pentru femei şi bărbaţi, au calificat momentul de ieri, din Parlament, cînd politicienii au felicitat deputatele cu această sărbătoare cu ajutorul cuvintelor și flori, drept banale.

„Sărbătoare de 8 martie nu este ziua de naștere a femeilor, cînd trebuie să le oferim flori, dulciuri și cuvinte frumoase. Ea are o însemnătate mult mai vastă. Iar, momentul de ieri din Parlament a semănat mai mult cu ceva de tip sovietic”, au subliniat ei.

Totodată, reprezentanți ONG-urilor au făcut și cîteva sfaturi pentru politicieni despre modul în care ar trebui felicitate femeile.

„Ei trebuie să îmbunătățească viața femeilor dar nu doar cu flori, dulciuri și cuvinte frumoase. Deputații trebuie să tragă o linie, ce s-a realizat cu adevărat în ceea ce ține egalitate de șanse între femei și bărbați sau de ziua de 8 martie, am decis într-un final să adoptăm legea cu privire la cotele de gen, la redeschiderea și mărirea numărului de creșe,  înlăturarea violenței domestice etc. ”, au precizat reprezentanții.

Activiștii au amintit că, proiectul de lege privind egalitatea de șanse atît de mult discutat încă nu a fost votat.

În același context, aceștia au venit și cu un îndemn către femeile deputate din Parlament. „Este revoltător, că femeile din Parlament acceptă acest comportament al bărbaților politicieni. Ne-am dori ca femeile care au ajuns în Parlament să fie active, să se solidarizeze ele între ele ca femei și să vină să susțină, să propună inițiative legislative care vor îmbunătăți viața femeilor”, au mai spus ei.

În final, ei au anunțat că, duminică, pe 8 martie începînd cu ora 12.00 va avea loc un Marș.

„Începînd cu ora 12.00, la Academia de Științe a Moldovei va avea loc un marș „Feminismul te iubește”. Marșul se va întinde pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt pînă în scuarul Operei de Balet „Maria Bieșu”. Scopul acestui marș este de a informa societatea, ce este feminismul, care sunt aspirațiile sale și de a combate stereotipurile care s-au creat în jurul cuvîntului “feminism””, au conchis ei.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților