[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liliana Palihovici vrea ca minorii să nu poată face asta
22 Martie

Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă un proiect de lege care interzice admiterea la jocurile de noroc a persoanelor care nu au împlinit vîrsta de 18 ani, transmite Curentul.md.

„Jocurile de noroc sunt considerate informaţie cu impact negativ asupra copiilor, iar informaţia ce invită copiii să participe la jocuri de noroc sau la alte jocuri care lasă impresia de cîştig uşor are, de asemenea, consecinţe nedorite. Prin instituirea acestei prevederi, legiuitorul va stabili caracterul nociv al jocurilor de noroc asupra persoanelor minore”, susţine Liliana Palihovici.

Modificările propuse vizează şi instituirea sancţiunilor pentru admiterea la jocurile de noroc a persoanelor minore.

„Admiterea la jocurile de noroc (cu excepția loteriilor și jocurilor de abilitate) a persoanelor care nu au împlinit vîrsta de 18 ani, precum și admiterea la jocurile de noroc a persoanelor care nu sunt conștiente de acțiunile lor” să fie sancţionată „cu amendă de la 80 la 120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 250 la 450 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 luni la un an”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților