[ X ]
[ X ]
[ X ]
Leancă despre vizita în SUA: R. Moldova a trecut la un alt nivel
10 Martie

Statele Unite ale Americii sînt interesate de succesul Republicii Moldovei în cadrul Parteneriatului Estic şi sînt gată să sprijine şi mai mult ţara noastră. Despre acest lucru a anunţat premierul Iurie Leancă, în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la rezultatele vizitei în SUA şi Irlanda, transmite CURENTUL.

„Cea mai importantă realizare a vizitei a fost lansarea Dialogului strategic. L-am format din 2009 încoace. Acest dialog ne va permite să instituţionalizăm activitatea în cîteva domenii”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit şefului Cabinetului de miniştri de la Chişinău, dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două state va fi principalul obiectiv de pe agenda bilaterală.

„Avem pe piaţa moldovenească un şir de companii americane. Dar sîntem într-o fază incipientă. Avem nevoie în continuare de investiţii din SUA. Această nouă fază în relaţia noastră ne va permite să avem un dialog mai vast”, a subliniat Leancă.

De asemenea, premierul a menţionat că Republica Moldova nu mai este privită doar ca cel mai bun elev din regiune. În acelaşi timp, Leancă apreciat înalt prezenţa liderului de la Casa Albă, Barack Obama, în cadrul întrevederii sale cu vicepreşedintele SUA Joe Biden.

„RM a reuşit să treacă la alt nivel de relaţii cu SUA, dar şi cu partenerii noştri europeni. Am discutat despre evoluţiile pe plan regional. Vizita a fost una propice, ne-a ajutat foarte mult discuţia cu experţii americani”, a conchis prim-ministrul RM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților