[ X ]
La București s-a discutat despre beneficiile integrării Moldovei în UE și reunirea cu România
12 Iunie

Mai multe persoane cunoscute din Republica Moldova și România au participat astăzi la o dezbatere publică „despre prezentul și viitorul Republicii Moldova”, organizată de Fundația Universitară a Mării Negre, unde s-a pus accentul pe beneficiile integrării țării noastre în Uniunea Europeană precum și despre reunirea cu România, transmite Curentul.md

Participanții la dezbatere au subliniat că Republica Moldova urmează să fie pusă pe harta Uniunii Europene, iar procesul este ireversibil. Totodată, s-a atras atenția că, după semnarea la 27 iunie 2014 a Acordului de asociere, în țara noastră urmează să vină investitori și resurse financiare care vor ajuta la dezvoltarea economiei naționale.

În cadrul aceleiași discuții, nu a fost evitat și subiectul reunirii Republicii Moldova cu România. În opinia celor prezenți, costurile unei eventuale uniri ar putea fi foarte mari, însă statul vecin este pregătit să le suporte.

Dan Dungaciu, sociolog român, a vorbit și despre alegerile care vor avea loc în Republica Moldova la 30 noiembrie 2014, la care trebuie de susținut, în opinia sa, partidele pro-europene.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților