[ X ]
[ X ]
[ X ]
La baștina Innei Popenco! Detalii neștiute despre medicul care candidează la funcția de președinte!
13 Septembrie

Medicul Inna Popenco s-a născut în orașul Orhei. Ea a studiat la Școala Medie de limbă rusă și la Colegiul de medicină din orașul natal, și-a continuat studiile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la Facultatea de medicină generală. Recent, Popenco a fost înregistrată, de Comisia Electorală Centrală, la funcția de președinte al Republicii Moldova, din partea Mișcării social-politice „Ravnopravie”, informează CURENTUL.

Reporterul nostru a sunat în orașul de baștină al candidatei și a discutat cu consilierul din partea  Fracțiunii „Pentru Orhei” Pavel Verejanu, care și-a exprimat  opinia referitor la intenția Innei Popenco de a candida la alegerile prezidențiale.

 „Eu o susțin pe doamna Inna Popneco și, cred că, ea ar face față acestei funcții. Este un om care cunoaște foarte bine problemele și suferințele oamenilor. Din experiența ultimilor 25 de ani, în care am avut parte de deputați frumoși, vorbăreți și cu dicție bună, dar care nu au îndeplinit  oamenilor,  eu  sunt convins că dumneaei ar face față și că ar merita această calitate”, a spus el.

Maria Cornea, director-adjunct didactic al Colegiului de medicină din Orhei, dar și fosta profesoară a medicului Inna Popenco, ne-a mărturisit cum și-o amintește, pe vremea cînd era elevă. „O cunosc și ca medic, ca fostă elevă și ca om. La drept vorbind, este și un specialist bravo, știu că are succes și la pacienți. Este și foarte modestă de felul său, bine educată și se înțelegea bine cu toți colegii săi. Mereu a avut poziția sa verticală, care este o calitate foarte bună. Mă bucur că a candidat la o asemenea funcție, pentru  că, cred că, ar face față provocărilor în calitate de președinte al Republicii Moldova. Avea și note mari, cînd am învățat-o, era foarte  străduitoare și responsabilă. Vom fi mîndri dacă va reuși să ajungă  acolo unde și-a propus”, a menționat Maria Cornea.

O fostă colegă de la Colegiul de Medicină, Lilia Cazacu, a povestit că, încă din adolescență, Inna Popenco era o fată străduitoare și responsabilă.

„Este o profesionistă bună, chiar a predat  terapia  bolilor interne la elevii din Colegiu. Este respectată peste tot și are un simț al umorului bine dezvoltat.  Citește foarte mult. În calitate de colegă chiar mă bucur pentru ea, pentru că are parte de o noua încercare și trebuie să o susținem. Mereu a fost o fire  curioasă,  a dorit să cunoască cît mai multe. Îmi place că are încredere în forțele proprii, are un comportament echilibrat și corect. Știe să vorbească și să  abordeze fiecare om.  De asemenea, este hotărîtă și spune direct atunci cînd ceva nu-i  este pe plac. Eu  o voi susține”, a spus fost colegă a Innei Popenco.

CURENTUL amintește: La 8 septembrie,  anul curent,  Inna Popenco a anunțat că va  candida la funcția de Președinte a RM, fiind înaintată de un grup de orheieni. La 10 septembrie curent, CEC a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidaturii sale, astfel fiindu-i permis să demareze colectarea celor 15 mii de semnături necesare pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților