[ X ]
[ X ]
[ X ]
Klaus Iohannis: Prutul va rămâne doar o graniță geografică
25 Februarie

Președintele României, Klaus Iohannis susține că între Republica Moldova și România există o legătură greu de explicat, dar ușor de simțit. O asemenea declarație a fost făcută în cadrul unei prelegeri susținută la Universitatea de Stat din Moldova, transmite CURENTUL.

Şeful statului român s-a referit, în mod special, la legătura dintre România și Republica Moldova, dar și parcursul european al țării noastre.

“Sînt dascăl de profesie și știu că aceasta presupune nu doar împărtășirea de cunoștințe, ci promovarea valorilor și construirea caracterelor. Totodată, dascălii sunt cei care promovează limba română, ceea ce este fundamental. De la Timișoara pînă la Orhei se vorbește aceeași limbă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a spus că în anul 2018 va fi un mare eveniment aniversar, cel de marcare a Marii Uniri.

“Unirea de la 1918 a fost cel mai frumos și profund proiect de țară din istoria noastră modernă. Cei care au făcut unirea nu erau nici mai buni, nici mai harnici, dar au avut un sentiment care aproape a dispărut din viața noastră – înaltul simț al datoriei”, a menționat oficialul.

Klaus Iohannis a mai spus că nu doar trecutul, ci și viitorul nostru sînt comune, și nu e vorba doar de geografie, dar și de spiritualitatea neamului. El s-a referit și la separarea celor două maluri ale Prutului: “Două state europene, unul membru al UE, unul – aspirant, au șansa să demonstreze că pot nu doar doborî gardul de sîrmă, ci pot construi un viitor comun”.

Șeful statului român a afirmat că RM a făcut lucruri mari în ultimii ani. “Sînt optimist să afirm că veți realiza lucruri și mai mari în viitor, iar România va fi alături pe drumul european. Prutul va rămâne doar o graniță geografică, iar RM va fi membru serios al UE”, a declarat Klaus Iohannis.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților