[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă, supărat foc pe un fost amic: „Eram prim-ministru şi mi-a solicitat nişte resurse financiare pentru…”
18 Aprilie

Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, ex-Premier, este supărat pe analistul Vladimir Socor, pentru ca acesta îl critică des. În cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, Leancă spune că amiciția sa cu Socor s-a terminat înainte ca el să ajungă Premier, transmite CURENTUL.

„Nu e prima dată când dânsul lansează tot felul de atacuri absolut nejustificate la adresa mea. Și până acum tot am zis că le voi ignora, le voi trece cu vederea şi nu le voi comenta. Dar paharul răbdării a fost umplut şi un mic comentariu se cere. Dânsul a spus că după decizia mea de a crea acest grup se termină amiciţia noastră de 25 de ani. Mi-a mai pus în cârcă că, din momentul când am ajuns să fiu prim-ministru, l-am eliminat din guvern pe domnul Negruţa şi pe Dorin Recean, ministrul de Interne. Deci, în primul rând, amiciţia noastră s-a terminat, atunci când a început să mă critice vehement şi absolut nejustificat. Sau nu mai vorbea nimic despre mine.

În momentul în care eram prim-ministru şi mi-a solicitat nişte resurse financiare pentru fundaţia pe care o reprezintă, de la Washington, i-am spus că nu am astfel de resurse nici personal, nici guvernul nu e poate aloca. Deşi până atunci m-a elogiat, după aceasta nu mai vorbea despre mine. În momentul în care am plecat din PLDM, am devenit ţinta tuturor atacurilor. Deci, nu-mi dau seama ce fel de amiciţie, dacă dânsul tot m-a atacat. Eu i-aş sugera domnului Socor să se axeze pe credibilitatea sa. Amiciţia noastră nu prea a exista în perioada comunistă din Republica Moldova, 2001-2009, atunci când dânsul era apologetul lui Voronin şi al comuniştilor. Aşa că pe mine nu poţi să mă acuzi că mi-am trădat vreodată obiectivul meu”, spune politicianul.

Leancă a ținut să precizeze că, el a fost care a iniţiat integrarea europeană a Republicii Moldova încă în ’97-’98. „Și consider că aceasta este unica cale a noastră de a supravieţui ca stat, ca societate. Şi voi face tot ce e posibil ca să ajut Republica Moldova să nu deviem de la acest obiectiv”, a mai spus liderul PPEM.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților