[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sturza s-a întîlnit cu reprezentanţii CALM. Iată ce au discutat!
30 Decembrie

Prim-ministrul desemnat Ion Sturza a avut în această dimineață consultări publice cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), transmite CURENTUL.

Președintele CALM, Tatiana Badan a declarat că această întîlnire este un semn bun.

”CALM este o organizație apolitică, o organizație care reprezintă interesele autorităților publice locale. Ne-am creat în 2010, dar în această perioadă scurtă de timp am reușit multe lucruri. De la 200 membri am crescut la peste 700 și suntem încă în creștere, ceea ce demonstrează că suntem o organizație puternică, în care se discută problemele autorităților locale și noi încercăm să le promovăm și la nivel central”, a precizat Badan.

La rîndul său, Premierul desemnat Ion Sturza a încurajat crearea CALM, specificînd că e o idee bună și astfel, primarii gîndesc altfel.

În aceiași ordine de idei, Sturza a mai menționat că, după ce RM va trece peste această instabilitate politică, țara noastră va beneficia de foarte multe fonduri.

”Vor fi multe proiecte care vor veni din fonduri de solidaritate, trecem noi peste această situație din RM, dar atunci cînd o să vină, trebuie să fim gata să le aplicăm. Fondurile vor veni, însă și rigorile sunt extrem de dure, trebuie să avem unități de implementatre, trebuie să fim pregătiți. Acest val de proiecte sunt convins că va veni măcar din simple considerente de solidaritate”, a mai spus Sturza.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților