[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sturza de Acordul de Asociere cu EU: Noi avem două opţiuni
29 Decembrie

Prim-ministrul desemnat Ion Sturza a avut în această dimineață o întrevedere cu reprezentanții și membrii asociațiilor oamenilor de afaceri din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul discuțiilor Premierul desemnat a abordat subiecte legate de domeniul financiar, bancar, economic etc.

Totodată, Ion Sturza s-a referit și la necesitatea Acordului de Asociere al R. Moldova cu Uniunea Europeană.

”Noi nu avem nici un drept moral și nici civic să punem la îndoială Acordul de Asociere cu UE. Noi avem două opțiuni: ori îl denunțăm, ori să-l implementăm cu toată sinceritatea și tenacitatea. Încercările de a specula nu își au rost. Noi acum nu ar trebui să discutăm Acordul de Asociere, trebuie să-l implementăm, tenace, zi cu zi, asta este în interesul nostru”, a precizat el.

Premierul desemnat a mai menționat că, pentru RM, Acordul de Asociere este un mare avantaj.

”Noi fără a avea o uniune politică devenim o parte a unei piețe de 500 milioane, instantaneu. Mai rămîne o problemă cum să ștergem vama de pe Prut?! Dar și aici sunt nuanțe. Eu ca agent din UE vreau să vă spun că este o oportunitate absolut formidabilă. Să nu se teamă nimeni că vor veni mărfurile din UE, nu va veni nimic. Acum a venit din Ucraina, pentru că s-a depreciat hrivna. Nu e pericol acolo, e pericol că noi – oamenii de afaceri nu suntem capabili, competitivi, nu avem un management, nu știm cum să accesăm banii, nu știm ce înseamnă marketing, nu știm cum se face o negociere. Acordul trebuie implementat fără discuții”, a conchis Sturza.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților