[ X ]
[ X ]
[ X ]
Întorsătură neaşteptată în dosarul lui Vlad Filat. Judecătorii au refuzat să examineze dosarul!
29 Decembrie

Prima ședință de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat a fost amînată pentru o altă zi, după ce judecătorii au refuzat să examineze dosarul, transmite CURENTUL.

Procurorul Adriana Bețișor a explicat că,  au fost admise declarațiile de abținere a celor trei judecători.

”Ca procedură, cauza penală urmează să fie repartizată unui alt judecător. Judecătorii au indicat diferite argumente,  care în concepția acestora ar constitui ca un temei de incompatibilitate de a fi judecători pe acest dosar în continuare și să examineze în fond acest caz”, a spus ea.

Totodată, Bețișor a precizat că, dimineață a fost depus și un demers prin care se solicită prelungirea mandatului de arest pe numele lui Vlad Filat. ”Cînd va fi examinat vedem, pentru că mai întîi se va repartiza dosarul unui alt judecător și după, vom decide cînd va fi data examinării demersului”, a conchis Bețișor.

Amintim că, astăzi, înainte de începerea ședinței, avocații lui Vlad Filat au anunțat că vor cere recuzarea completului de judecată pe motiv că unul dintre judecători a examinat anterior prelungirea arestului preventiv a lui Vlad Filat, iar în privința celorlalți doi magistrați „există alte circumstanțe care pun la îndoială rezonabila imparțialitate a acestora”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților