[ X ]
Încă un partid vrea să promoveze femeile în politică
24 Martie

În cadrul unui forum public, președintele Parlamentului Igor Corman s-a referit la rolul femeilor în dezvoltarea R. Moldova, remarcînd importanța promovării în continuare a egalității de gen în toate domeniile importante pentru societate, transmite Curentul.md.

„Este foarte important să conștientizăm cu toții că vom putea să construim o țară dezvoltată, o veritabilă democrație europeană, dacă femeile se vor implica plenar în aceste procese”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Președintelui Parlamentului, a mai menționat că o problemă importantă care trebuie depășită vizează debarasarea de anumite stereotipuri referitoare la participarea femeilor în politică.

„Sigur că putem vota legi și strategii, dar înțelegem că sunt multe lucruri care țin de educație, de cultura respectului și a egalității de șanse și aici este foarte important să contribuim cu toții prin exemplul propriu”, a conchis Igor Corman.

Amintim, că la 7 martie curent, liberal-democratul Vlad Filat, la fel a ieșit cu un mesaj de promovare a femeilor în politică și administrație. Potrivit acestuia, participarea femeii în viața politică nu este doar o lozincă în vogă, dar o necesitate.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților