[ X ]
[ X ]
[ X ]
În premieră! Iată ce dezvăluiri a făcut Marian Lupu!
30 Ianuarie

În premieră, liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu a oferit detalii despre presupusa coaliţie dintre PCRM şi PPCD din perioada 2005-2009. Mai multe declaraţii în acest sens, politicianul a făcut în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Vă zic în premieră, fiindcă nu am auzit să se vorbească la acest subiect. Da, a existat o discuţie între domnul Voronin şi domnul Roşca. Ultimul a fost informat că existau nişte scenarii oculte, că domnia sa va fi agresat, vor fi tentative asupra vieţii domniei sale, mă refer la domnul Roşca, pentru ca să provoace instabilitate, reacţii pe interior, să fie învinuiţi comuniştii de aceste lucruri. Nu am avut dovezi documentale la acest subiect, însă am fost martorul unor discuţii. Eu sînt singur că această situaţie a şi jucat un rol important în votul care a fost dat de către PPCD pentru domnul Voronin în calitatea sa de preşedinte pentru al doilea mandat”, a declarat Lupu.

Totodată, acesta a negat faptul că ar fi existat o coaliţie ascunsă între PCRM şi PPCD.

„Eu eram în calitate de preşedintele al Parlamentului, îl aveam pe domnul Roşca ca şi vicepresedinte alături şi colegii din PPCD în sala. Uitaţi-vă cîte atacuri au fost asupra comuniştilor din sală, asupra mea în calitate de preşedinte al Parlamentului, pe diferite subiecte. Dacă domnul Roşca a avut nişte înţelegeri înguste, confidenţiale cu domnul Voronin, şi eu cred că ele au fost, asta categoric nu înseamnă că a fost într-o coaliţie ascunsă. Nu a existat o coaliţie în plin sens al acestui cuvînt fiindcă o coaliţie înseamnă parteneriat, discuţii pe interior, ieşim cu aceste decizii, adoptăm, votăm, ceea ce în perioada 2005-2009 a avut aşa de multe abateri, că acest lucru îmi permite să spun că nu am văzut o asemenea coaliţie”, a conchis Marian Lupu.

CURENTUL.md precizează: În urma alegerilor parlamentare din 6 martie 2005, Partidul Comuniştilor a obţinut doar 56 de mandate de deputat, iar pentru alegerea preşedintelui ţării erau necesare 67. Atunci, liderul PCRM a devenit preşedinte al Republicii Moldova datorită celor 11 voturi venite din partea PPCD (n.r. – 56+11=67)

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților