[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilegalităţi în valoare de 300 de milioane de lei! Află DETALII!
4 Martie

Autorităţile publice locale au ratat venituri în valoare de circa 17 milioane de lei. Despre acest lucru au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă experţii Centrului Analitic Independent EXPERT-GRUP, transmite CURENTUL.

Potrivit acestora, cele mai mari probleme ale autorităţilor publice locale rămîn a fi cele legate de gestionarea patrimoniului public şi cele legate de achiziţiile publice.

De asemenea, experţii economici subliniază faptul că autorităţile publice locale depăşesc adesea limita de cheltuieli prevăzute în buget.

„Utilizează banii din Fondul de Rezervă şi banii din educaţie pentru realizarea altor priorităţi. Redirecţionarea acestor bani este un abuz din partea administraţiei publice locale”, a declarat cercetătorul economic Tatiana Savva.

Expertul are şi o explicaţie a acestui fapt. Potrivit Tatianei Savva, dacă banii din Fondul de Rezervă nu sunt folosiţi, aceştia urmează a fi returnaţi în bugetul de stat, iar în consecinţă acest volum va fi scos din suma bugetului alocat pentru anul viitor.

„Dacă nu îi cheltuiesc, ei cred că îi pierd. Dacă nu sunt situaţii neprevăzute aceşti bani trebuie sa rămînă în Fondul de Rezervă. Responsabil de acest lucru este consiliul local, influenţă din afară nu există la momentul dat”, a adăugat expertul economic Dumitru Budeanschi.

Conform spuselor experţilor Centrului Analitic Independent EXPERT-GRUP, valoarea ilegalităţilor comise de autorităţile administraţiei publice locale se ridică la 300 de milioane de  lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților