[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGP a semnat cu o asociație un acord în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor în etate
25 Iulie

Inspectoratul General al Poliției și Asociația Obștească “Help Age International”, au semnat astăzi un Acord de colaborare. Potrivit acordului, părțile vor trebui să realizeze și implementeze activități comune în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor în etate, în general, precum şi prevenirii violenței și abuzului față de vîrstnici, în particular, transmite CURENTUL.

După semnarea Acordului de cooperare, cele două instituții vor trebui să elaboreze şi implementeze un mecanism de cooperare intersectorială de intervenţie la cazurile de violenţă și abuz asupra vîrstnicilor şi asigurarea protecției vîrstnicilor, să organizeze instruiri specializate pentru Poliţie, în domeniul intervenţiei eficiente a poliţiei la cazurile de violenţă și abuz asupra persoanelor în etate, în baza bunelor practici existente în domeniu.

La fel, vor trebui să organizeze consultări și expertize reciproce în scopul îmbunătățirii cadrului legislativ în domeniul prevenirii abuzului asupra vîrstnicilor şi promovării drepturilor victimelor violenţei în familie,  în special a persoanelor în etate, precum și să aplice cele mai bune și performante practici în domeniu.

În aceeași ordine de idei, vor fi organizate conferinţe, ateliere de lucru, seminare metodice şi mese rotunde pe problemele ce preocupă Inspectoratul General al Poliției și Help Age International.

La realizarea prerogativelor stabilite va cpntribui și colaborarea Poliției cu alte autorități centrale și locale, cu sectorul asociativ și comunitatea.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților