[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon despre rezultatele discuţiei cu Andrian Candu: Sper că se va ţine de cuvînt
19 Noiembrie

Fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) a avut o discuţie cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. După discuţii, liderul PSRM Igor Dodon a spus că unica soluţie sunt alegerile parlamentare anticipate, transmite CURENTUL.

„Ţara arde, dar Parlamentul se piaptănă. Cînd suntem într-o situaţie extrem de dificilă, noi venim cu iniţiative care ar aduce la un deznodămînt. Băieţii din Alianţă nu vor să plece de la guvernare. Am fost nevoiţi să blocăm tribuna Parlamentului şi vom face acest lucru ori de cîte ori va fi nevoie”, a declarat Dodon.

Mai mult decît atît, liderul PSRM a spus că, luni, fracţiunea socialiştilor se va adresa la Curtea Constituţională (CC), învinuindu-l pe Andrian Candu de uzurparea puterii în Parlament.

„Am înţeles că demisia procurorului general este o temă tabu pentru domnul Candu. Noi vom insista asupra demisiei celor care au dus la capturarea Republicii Moldova. Referitor la procurorul general, sînt cîteva soluţii. Luni, noi ne adresăm la CC pentru a califica acţiunile domnului Candu ca uzurpare a puterii în Parlament. De asemenea, socialiştii au înregistrat o iniţiativă privind iniţierea procedurii de demisie a preşedintelui Parlamentului. Noi chemăm colegii din Parlament, indiferent de viziuni politice să semneze iniţiativa”, a adăugat liderul PSRM.

Totodată, Igor Dodon a menţionat că Andrian Candu a făcut o promisiune fracţiunii PSRM.

„A promis că va iniţia discuţii cu liderii fracţiunilor parlamentare despre mai multe subiecte, inclusiv modificarea Constituţiei prin referendum sau în Parlament, organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Sper că se va ţine de cuvînt. Am cerut introducerea în Parlament a pachetului agricol. Sper că asta se va întîmpla mîine”, a afirmat Dodon.

La rîndul său, Andrian Candu a spus că aceste discuţii ar putea avea loc marţea viitoare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților