[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: „Dacă Parlamentul şi Guvernul refuză să îndeplinească voinţa poporului, aceasta urmează să fie îndeplinită de Preşedintele ales de popor”
24 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a reacționat după ce astăzi, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a desfăşurat o acţiune de protest în trei oraşe din ţară – Bălţi, Anenii Noi şi Cahul, în sprijinul inițiativelor Președintelui RM, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, la acţiune au participat zeci de mii de persoane din întreaga ţară.

„Le mulțumesc sincer prietenilor, colegilor şi camarazilor din Partidul Socialiştilor pentru susţinere deplină și încrederea acordată. Sînt bucuros că în societatea noastră există o asemenea echipă de persoane neindiferente – patrioţi adevăraţi ai Moldovei – în care eu, ca şef al statului, pot avea încredere. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ pe marginea a patru chestiuni: privind inadmisibilitatea recuperării miliardului de euro, deturnat din sistemul financiar-bancar al Moldovei, din contul cetăţenilor ţării; privind extinderea împuternicirilor Preşedintelui; privind reducerea numărului de deputaţi ai Parlamentului şi privind predarea în şcolile ţării a Istoriei Moldovei. Deoarece regimul de la guvernare restricţionează dreptul poporului Moldovei de a-şi exprima opinia prin intermediul unui referendum consultativ, colegii din PSRM au decis să-l organizeze de sine stătător”, a scris Dodon.

Totodată, Igor Dodon a menționat și despre campania socialiștilor de a trece la o nouă formă de guvernământ.

„Astfel, începînd cu ziua de astăzi, 24 septembrie, 2017, Partidul Socialiştilor anunţă startul Campaniei Naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea trecerii la forma de guvernare prezidenţială în Republica Moldova. Obiectivul PSRM este să colecteze cel puţin 70% din semnăturile cetăţenilor ţării cu drept de vot. Dacă Parlamentul şi Guvernul refuză să îndeplinească voinţa poporului, aceasta urmează să fie îndeplinită de Preşedintele ales de popor. Mulțumesc pentru susținere! Eu nu vă voi dezamăgi! Împreună vom învinge!”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților