[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Am pregătit un proiect de lege pentru demisia membrilor Curţii Constituţionale
30 Decembrie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) condamnă decizia de ieri a Curţii Constituţionale (CC) şi o califică ca o acţiune de uzurpare a puterii în stat. Declaraţia a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

În context, socialiştii cer demisia in corpore a membrilor CC.

„Noi înţelegem că procedura nu este simplă, dar avem jurişti pregătiţi şi ştim care este procedura. De aceea am pregătit un proiect de lege pentru ca demisia membrilor CC să aibă loc la iniţiativa a cel puţin 20 de deputaţi, iar decizia de demisie să fie luată cu voturile majorităţii deputaţilor aleşi în Parlament. Eu vă promit, mai devreme sau mai tîrziu veţi răspunde penal în faţa legii pentru uzurparea puterii în stat”, a declarat Dodon.

De asemenea, preşedintele PSRM a spus că nu va participa la şedinţa specială a Parlamentului din 4 ianuarie 2016, cînd premierul desemnat Ion Sturza va cere vot de încredere Parlamentului pentru programul de guvernare şi echipa de miniştri.

„Noi nu am votat nici un guvern după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Noi am contribuit la demisia mai multor guvern pe parcursul acestui an. Noi nu vom susţine nici un guvern în acest Legislativ. Doar alegeri anticipate, asta este unica soluţie. Fracţiunea socialiştilor nu va participa la şedinţele Parlamentului din luna ianuarie, decît la şedinţa Parlamentului pentru aprobarea deciziei de dizolvare a Parlamentului şi numirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Noi vom munci cu oamenii în teritoriu mai bine, vom fi alături de cei care au nevoie de noi, de atenţia deputaţilor. Pe data de 4 ianuarie marea majoritatea a deputaţilor noştri vor fi în Orăşelul Victoriei în faţa Parlamentului. Vom fi alături de protestatari”, a conchis Igor Dodon.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților