[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Corman solicită sprijin din partea Marii Britanii
21 Martie

Președintele Parlamentului Igor Corman solicită sprijin din partea Marii Britanii în eforturile de modernizare a Republicii Moldova. Solicitarea a fost adresată în cadrul întrevederii Speakerului cu o delegație de parlamentari britanici, condusă de Lordul Alfred Dubs, Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie “All Party Parliamentary Group on Moldova” din cadrul Camerei Lorzilor, Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, transmite CURENTUL.

”Vizita parlamentarilor britanici în Republica Moldova este un semn de sprijin a țării noastre în anul acesta crucial pentru cetățenii noștri, când se vor vedea rezultatele eforturilor noastre de integrare europeană începute în 2009”, a menționat Igor Corman.

În cadrul întrevederii au fost discutate o serie de subiecte referitoare la evoluțiile din Republica Moldova, agenda europeană a țării noastre, consolidarea dialogului parlamentar moldo-britanic. Oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația din regiunea transnistreană și din UTA Găgăuzia, relațiile Republicii Moldova cu statele vecine, precum și evoluțiile din regiune în context geopolitic.

Igor Corman a subliniat că procesul de integrare europeană a Republicii Moldova este unul ireversibil, după ce Parlamentul European și Consiliul UE au decis liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Speaker-ul a mai anunțat că are întâlniri săptămânale cu reprezentanții autorităților publice locale și cu cetățenii din diferite raioane pentru a-i informa despre avantajele integrării europene.

La rîndul său, Lordul Alfred Dubs a declarat că Republica Moldova trebuie să devină membru al UE, iar Marea Britanie va sprijini țara noastră în realizarea obiectivului de integrare europeană.

Lordul Alfred Dubs efectuează o vizită Republica Moldova în perioada 20 – 23martie 2014.

Adrian Platon 

Inapoi la arhiva noutaților