[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată care sunt priorităţile partidelor parlamentare pentru campania electorală
3 Martie
foto: infomass.ro

Partidele parlamentare din Republica Moldova şi-au anunţat priorităţile pentru anul electoral 2014. Despre acestea, reprezentanţii formaţiunilor parlamentare au vorbit în cadrul dezbaterii „Priorităţile clasei politice şi ale societăţii moldoveneşti într-un an electoral. Poziţia partidelor parlamentare”, transmite CURENTUL. 

„Nu putem trece cu vedere proiectul integrarea europeană. Suntem convinşi că pînă la sfîrşitul verii Acordul de Asociere va fi semnat. Sperăm că pînă atunci să fie luată o decizie şi în privinţa liberalizării regimului de vize. Sunt cele două mari priorităţi în jurul cărora se va axa guvernarea”, a declarat deputatul liberal-reformator Ana Guţu.

De asemenea, Guţu a mai adăugat la capitolul priorităţi: reforma Procuraturii, adoptarea Codului Educaţiei, precum şi legea care vizează imunitatea judecătorilor.

La rîndul său, deputatul liberal-democrat George Mocanu susţine că priorităţile partidelor sunt de fapt priorităţile cetăţenilor, doar că fiecare formaţiune vede implementarea lor în mod diferit. Printre priorităţile PLDM sînt: apropierea RM de UE, adoptarea Codului Educaţiei, crearea locurilor de muncă, asigurarea cu salarii mai mari a bugetarilor, precum şi lupta cu corupţia.

Opoziţia parlamentară, reprezentată de deputatul PCRM Artur Reşetnicov susţine că startul campaniei electorale a fost dat demult. „Considerăm că nu este corect. Acel timp care a rămas pînă la startul electoral este pierdut. Este mai cinstit de a organiza acum alegeri parlamentare. Să aleagă o guvernare care să-i reprezinte”, a menţionat acesta. Revenind la priorităţile PCRM pentru anul electoral, Reşetnicov a subliniat lupta cu sărăcia şi asigurarea corectitudinii alegerilor.

CURENTUL precizează că, mai mulţi politicieni, dar şi jurişti, au spus că alegerile parlamentare din acest an ar putea avea loc pe 30 noiembrie.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților