[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată care sunt cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie
5 Martie

Iurie Leancă, Vlad Filat şi Igor Corman sunt cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie. Cel puţin aşa reiese din topul realizat de  Institutului de Analiză şi Consultanță Politică „POLITICON”, transmite CURENTUL. 

Pe locul patru s-a situat ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, iar şeful statului Nicolae Timofti s-a clasat pe poziţia a cincea.

Preşedintele ţării este urmat în top de liderul PD, Marian Lupu, care a urcat 11 poziţii faţă de luna ianuarie. Următoarea poziţie este ocupată de liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, care a urcat de pe opt pe şapte.

Pe locul opt se află primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Pe poziţia a noua s-a clasat prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc. Top 10 este încheiat de ministrul Educaţiei Maia Sandu.

În premieră, în TOP 10 nu se regăsește liderul comuniștilor, Vladimir Voronin (poziția a 12-ea). Căderea lui Voronin din TOP 10 se explică prin absența lui, practic totală, din spațiul public în luna februarie.

CURENTUL precizează că la realizarea topului lunii februarie 2014 au participat 32 de experți.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților