[ X ]
Guvernul ar putea fi chemat în judecată de către 200 mii de cetăţeni. Află motivul!
24 Martie

Grupul de inițiativă al Partidului Generația Tînără a anunțat un protest, manifestat prin acționarea în instanța de judecată a Guvernului Republicii Moldova de către 200 mii de cetățeni prejudiciați.

Potrivit lui Andrei Donică, liderul grupului de inițiativă, în Republica Moldova sunt minim 200 mii persoane care trăiesc la limita sărăciei, avînd un venit sub minimul de existență, iar Guvernul nu-i asigură pe aceștia.

”Cetățenii sunt la limita sărăciei și mor de foame. În fiecare zi cetățenii pierd tot mai mult din sănătatea lor, fiindcă nu le ajunge bani pentru existență. Milionarii nu achită impozitele, iar în bugetul statului se acumulează bani de la săraci”, a declarat Andrei Donică.

În opinia lor, pensionarii, persoanele invalide, șomerii și mamele beneficiare de indemnizații minime sunt principalele victime ale legislației, primind lunar pensii, indemnizații și ajutor social care nu asigură nici jumătate din minimul necesar de trai pentru o lună, care în prezent este de 1600 lei.

Grupul de inițiativă susține că a acumulat până acum cinci sute de cereri, care vor fi prelucrate de către juriști, apoi vor fi depuse în instanța de judecată. Ținta este însă de 200 mii de cereri, acumulate din fiecare raion al Republicii Moldova.

Întrebaţi de reporterul Curentul.md, reprezentanții grupului de inițiativă au spus că nu dețin resurse financiare suficiente pentru acest demers, dar oamenii ar fi gata să doneze bani în acest sens. ”Nu am calculat cheltuielile. Trebuie de plătit juriștii, alte cheltuieli, dar vor apărea oameni care ne vor ajuta”, a susținut Donica.

Menționăm că, grupul de inițiativă în frunte cu Andrei Donica timp de şase luni încearcă să înregistreze un partid politic, însă pînă în prezent nu au reușit, fiind acum la etapa înregistrării denumirii Partidului ”Generația Tînără”.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților