[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guțu, Munteanu, Fusu și Brega decorați de Traian Băsescu cu ordinul “Steaua României”
23 Ianuarie

rom
Patru deputaţi din Parlamentul R. Moldova: Ana Guţu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu și Gheorghe Brega au fost decoraţi astăzi cu Ordinul “Steaua României” de șeful statului român Traian Băsescu, transmite CURENTUL.md.

Distincțiile au fost conferite în decembrie 2013, după ce aceștia au reușit oficializarea limbii române la Curtea Constituțională.

Ceremonia de decorare a avut loc la Palatul Cotroceni din Bucureşti. Ordinele respective le-au fost conferite “pentru remarcabila contribuţie personală la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova”.

Deputaţii Ana Guţu (PLR) şi Valeriu Munteanu (PL) au primit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, iar deputaţii PL Corina Fusu, Boris Vieru și Gheorghe Brega Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer. Boris Vieru, despre care s-a spus că este bolnav, i-a fost acordată aceeași distincție, însă el a lipsit de la ceremonie.

La eveniment a fost prezent președintele PL, Mihai Ghimpu și primarul general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Traian Băsescu a declarat că pentru el este o onoare să-i decoreze pe membrii Parlamentului de la Chișinău, care au ”inițiat documentația pentru recunoașterea limbii române ca limbă oficială”.   El și-a exprimat speranța că în luna august a.c. vor fi semnate cele două Acorduri de integrare europene și că acestea vor ”recunoaște denumirea limbii române”.

CURENTUL.md precizează: Ordinul „Steaua României” este cea mai înaltă distincție oferită de statul român şi cel mai vechi ordin național, instituit în 1864 de Cuza Vodă.

Adrian Pancu

 

Inapoi la arhiva noutaților