[ X ]
[ X ]
[ X ]
Georgia preia experiența Republicii Moldovei. Iată în ce domeniu!
16 Septembrie

În perioada 15-16 august curent, la Chișinău au loc consultări moldo-georgiene privind experiența țării noastre în domeniul integrării europene.  Un grup al autorităților naționale din Georgia s-a arătat interesat să preia bunele practici ale Republicii Moldova privind liberalizarea regimului de vize cu statele UE, precum și experiența în implementarea Acordului de Asociere și a prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, transmite CURENTUL.

Întrevederea de astăzi la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a fost axată pe securitatea documentelor și procedurile de obținere a cetățeniei. „Din experiența noastră, contactul permanent cu țările care au o experiență mai vastă în acest domeniu este unul benefic”, a declarat viceministrul TIC, Vitalie Tarlev, la deschiderea ședinței.

Participanții a discuții  au făcut un schimb de informații referitor la calitatea actelor de identitate moldovenești și procesul de eliberare a acestora, comparativ cu cele georgiene.

Reprezentanții Georgiei s-au arătat interesați, în special, de nivelul de securitate al actelor de identitate moldovenești. „Am atins cel mai înalt nivel de securitate al actelor naționale de călătorie”, a precizat Vitalie Tarlev.

Un alt subiect abordat a fost procedura de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova, dar și de refuz a acesteia.

Grupul din Georgia a solicitat, la finalul ședinței, colaborări ulterioare în vederea îmbunătățirii procedurilor de emitere a actelor de identitate georgiene prin preluarea bunelor practici din Republica Moldova.

CURENTUL.md aminteşte că Republica Moldova a obţinut regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană pe 28 aprilie 2014.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților