[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Preşedintele Nicolae Timofti a primit o medalie de aur
18 Septembrie

Președintele Grupului de prietenie Franța – Moldova, doamna Josette Durrieu din cadrul Senatului Republicii Franceze – Josette Durrieu i-a înmânat președintelui Nicolae Timofti Medalia de aur a Senatului Republicii Franceze. Evenimentul a avut loc la 17 septembrie curent,  la Reședința de stat, transmite CURENTUL.

Șeful statului a mulțumit autorităților de la Paris pentru sprijinirea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, exprimând doleanța ca parlamentarii francezi să urgenteze procedura de ratificare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Senatoarea Josette Durrieu a salutat evoluțiile  democratice din țara noastră, menționând că procesul de monitorizare a Republicii Moldova de către Consiliul Europei, ar trebui sistat în urma alegerilor legislative din toamna acestui an.

„Franța acordă o atenție deosebită relației cu Republica Moldova. Potrivit unui raport elaborat pentru președintele François Hollande, Republica Moldova este cea mai francofonă țară din Europa Centrală și de Est. Acest fapt reprezintă un element important pentru impulsionarea relaţiilor de cooperare bilaterală în toate domeniile”, a arătat Josette Durrieu.

Elena Mocreac

7G9C9696

Inapoi la arhiva noutaților