[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) A fost inaugurat al treilea Oficiu teritorial de informare a Parlamentului
9 Septembrie

Cel de-al treilea Oficiului teritorial de informare a Parlamentului a fost inaugurat astăzi în raionul Leova. La eveniment a participat preşedintele Legislativului, Igor Corman, conducerea raionului, actuali şi foşti parlamentari, transmite CURENTUL.

Igor Corman a menționat că prin deschiderea acestui Oficiu, Parlamentul își propune să fie mai aproape de cetățeni, de interesele și necesitățile acestora, fără a fi nevoie ca ei să se deplaseze la Chișinău.

Potrivit șefului Legislativului, deschiderea celor 4 OTIP-uri este doar un început. Parlamentul urmează să identifice posibilități pentru extinderea acestora și în alte localități din țară.

„Prin toate acțiunile pe care le-am organizat în ultima perioadă ne-am propus să aducem parlamentarismul mai aproape de oameni și să sporim transparența activității parlamentare. Echipelor noastre regionale le revine o misiune importantă, de mare responsabilitate – să contribuie la apropierea cetățenilor de Parlament”, a subliniat Igor Corman.

La rândul său, Președinta raionului, Efrosinia Grețu, a menționat că deschiderea Oficiului la Leova este o mândrie pentru locuitorii din zonă.

OTIP-ul din Leova va oferi asistență cetățenilor din raioanele Leova, Nisporeni, Hâncești, Anenii Noi, Cantemir, Cimișlia, Ialoveni și Căușeni. Până la finele lunii septembrie, Parlamentul urmează să deschidă cel de-al patrulea Oficiu de informare la Orhei. Programul-pilot de creare a OTIP-urilor este implementat cu sprijinul PNUD și a Guvernului Suediei, în cadrul proiectului „Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova”.

Adrian Platon

385A9331 385A9297 385A9156 385A9115

Inapoi la arhiva noutaților