[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost viceministru al Finanţelor, bănuit în dosarul BEM
13 August

Un fost viceministru al Finanţelor (care a activat în perioada 2009 – 28 mai 2014) a fost citat şi audiat astăzi de către procurorii anticorupţie în cadrul investigaţiei extinse vizînd fraudele din sectorul financiar-bancar, transmite CURENTUL.

El a fost recunoscut în calitate de bănuit şi este cercetat pentru neglijenţă în serviciu, exprimată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, fapt care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii.

Anterior, directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi un fost viceministru al Economiei au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi în dosarul BEM. Aceştia de asemenea sunt suspectaţi de neglijenţă în serviciu, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Amintim că pe 25 mai curent, Procurorul General a decis extinderea investigaţiilor penale vizînd fraudele financiar-bancare, urmînd a fi cercetate acțiunile și inacțiunile factorilor de decizie din cadrul autorităților și instituțiilor publice de rang înalt. Astfel, în procesul de investigare, au fost audiați mai mulţi oficiali, inclusiv foşti primminiștri, miniştri, deputaţi, responsabili de la Banca Naţională a Moldovei, Comisia Naţională a Pieţei Financiare etc.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în cadrul investigaţiei extinse ce vizează fraudele din sectorul financiar-bancar, despre măsurile întreprinse și evoluția anchetei fiind oferite informații publice la etapele corespunzătoare.

Cristina Pendea

 

Inapoi la arhiva noutaților