[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat: În perioada de viitor trebuie să fim mai aproape de oameni
9 Februarie

Republica Moldova nu are altă alternativă decît integrarea europeană, iar în perioada de viitor politicienii trebuie să fie mai aproape de oameni. O declaraţie în acest sens a fost făcută de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul Forumului Aleșilor Locali PLDM care a avut loc astăzi la Ungheni, transmite CURENTUL.

„Vreau ca pentru perioada de viitor să fim uniţi, să fim mai aproape de oameni asigurîndu-le informarea necesară, pentru ca fiecare cetăţean să vadă ceea ce am văzut noi cînd am constituit partidul, în 2007. Atunci am văzut foarte clar că ţara noastră nu are o altă alternativă decît să fie una europeană, nu la nivel de declaraţii, dar la nivel de reforme structurale profunde şi acţiuni foarte concrete care să vizeze reforma atît a cadrului juridic, dar şi modul în care activează instituţiile în ţara noastră”, a declarat Filat.

Potrivit ex-premierului, sarcina de bază este asigurarea unei comunicări eficiente cu oamenii. „Trebuie să-i ajutăm să înţeleagă acţiunile care le întreprindem, să înţeleagă că viaţa trebuie privită în perspectivă. Trebuie să constuim viitorul şi nu avem cum să construim trecutul”, a subliniat liderul PLDM.

CURENTUL precizează că Forumul Aleşilor Locali ai PLDM a încheiat Săptămîna Democraţiei şi Autonomiei Locale, lansată de liberal-democraţi. La ediţia de la Ungheni a Forumului Aleşilor Locali ai PLDM au participat circa 900 de aleşi locali şi centrali din totalul de 3738. La eveniment a fost prezent şi premierul Iurie Leancă.

 Adrian Platon

 

Inapoi la arhiva noutaților