[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filat: Calitatea vinurilor din RM nu poate fi pusă la îndoială
5 Martie

Decizia de astăzi a autorităților Federației Ruse demonstrează încă o dată caracterul strict politic pe care l-a avut embargoul impus vinurilor moldovenești! De această părere este liderul PLDM, Vlad Filat, transmite CURENTUL.

Potrivit politicianului, toate aceste acțiuni sunt inadmisibile. „Calitatea vinurilor din Republica Moldova nu poate fi pusă la îndoială iar drept dovadă venim cu argumentul liberalizării pieței europene pentru vinurile produse în țara noastră dar și cu înaltele aprecieri date de către consumatorii din întreaga lume”, a declarat Filat.

De asemenea, preşedintele PLDM susţine că acum este momentul cînd Federaţia Rusă trebuie să demonstreze corectitudine în relaţiile cu ţara noastră. „În acest moment este necesară o probă de sinceritate din partea Federație Ruse”, a adăugat Vlad Filat.

În context, Filat face apel la toți producătorii locali să fie solidari și să dea dovadă de unitate. „Nu avem de ce ne teme pentru că vinurile noastre sunt calitative și apreciate în toată lumea! Vinurile trebuiesc apreciate după gust și calitate, nu după gustul politic”, a cochis liderul PLDM, Vlad Filat.

CURENTUL aminteşte că recent Rospotrebnadzor a răspuns solicitării başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal privind reluarea exportului vinurilor din autonomie pe piaţa rusă. Astfel, cinci întreprinderi vinicole din regiune ar putea relua în curînd exportul producţiei vinicole din UTA Găgăuzia în Federaţia Rusă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților