[ X ]
[ X ]
[ X ]
Femeile democrate au stabilit 10 obiective prioritare în programul său
7 Februarie
foto: pdm.md

Organizația de Femei a Partidului Democrat din Moldova și-a propus să comunice mai intens, în 2014, despre beneficiile semnării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană sub prisma politicilor sociale pe care țara noastră și le-a asumat la momentul negocierii și parafării acestuia. 

În contextul realizării acestui deziderat, femeile democrate au anunțat astăzi, 7 februarie a.c., în cadrul unui briefing de presă, 10 obiective prioritare din programul său, „Stat Social – Democrație Socială”, transmite CURENTUL.

„De clasa politică din țară noastră va depinde acum dacă Moldova va deveni membru cu drepturi depline acceptat și respectat de toate statele UE. Noi nu dorim să fim promovați în avans. Dorim să aducem Uniunii Europene plus valoare prin demonstrarea abilităților politice și administrative”, a declarat președinta OF PDM, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Femeile democrate au menționat că vor promova politici ale „integrării pozitive”, prin stabilirea unor reguli clare și echilibrate pentru o tranziție fără stresuri economice si sociale, iar pentru aceasta OF PDM pledează pentru un pact de stabilitate socială, prin transformări structurale în economie și muncă ce va asigura o creștere treptată și permanentă a bunăstării populației și a statului în întregime.

Alte angajamente asumate de femeile democrate vizează promovarea garantării drepturilor fundamentale și libertății personale și economice a cetățenilor; adoptarea măsurilor juridice, financiare și materiale pentru a echilibra contradicțiile și tensiunile sociale; garantarea educației și accesului la informație; menținerea unui echilibru și coerența dintre muncă, contribuție, educație, sănătate, pensii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților