[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-premier român: Tinerii trebuie să pună stăpînire pe oamenii politici de la Chişinău
25 Martie
foto: eclujeanul.ro

Eliminarea vizelor pentru moldoveni şi semnarea Acordului de Asociere sînt nişte semnale extrem de puternice, o încurajare de a continua procesul de aderare a RM la UE. Declaraţia a fost făcută de fostul prim-ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, transmite CURENTUL.

„Putem să apreciem la înalta valoare această opţiune a Republicii Moldova. RM trebuie să meargă mai departe pe drumul reformelor, ca mai apoi să devină parte a UE”, a menţionat Tăriceanu.

Totodată, acesta s-a arătat îngrijorat de situaţia din Crimeea. „O astfel de evoluţie pentru RM ar putea fi considerată un adevărat dezastru. Tinerii trebuie să pună stăpînire pe oamenii politici ca să nu se repete situaţia din Ucraina”, a adăugat ex-premierul român.

Călin Popescu-Tăriceanu a spus că România va oferi şi în continuare sprijin Republicii Moldova pe calea integrării în Uniunea Europeană.

„Nu cred că aveţi un sprijin mai mare decît cel al românilor. Acest sprijin trebuie să vă dea un viitor – este ajutorul cel mai preţios la momentul de faţă”, a subliniat Călin Popescu-Tăriceanu, precizînd că minorităţile din RM nu au de ce să se teamă de integrarea în UE, întrucît Uniunea Europeană oferă tuturor etniilor dreptul la conservarea propriei culturi, tradiţiilor şi valorilor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților