[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-ministru: Cetăţenii simpli din Federaţia Rusă apreciază foarte înalt vinul moldovenesc
4 Martie

Cetăţenii simpli din Rusia apreciază foarte înalt calitatea vinurilor din Republica Moldova. Despre acest lucru a declarat pentru CURENTUL, fostul ministrul al Educaţiei, Leonid Bujor.

Potrivit acestuia, în anii tinereţii s-a aflat mai timp pe teritoriul Federaţiei Ruse. „Cetăţenii simpli din Federaţia Rusă apreciază foarte înalt vinul moldovenesc. Întotdeauna oamenii întrebau dacă nu avem o sticlă de vin moldovenesc. Noi studenţii de obicei ne înarmam cu 2-3 sticle, pentru că aşa era tradiţia şi o respectam. Întotdeauna vinul moldovenesc a fost apreciat”, a menţionat Leonid Bujor.

Mai mult, acesta susţine că situaţia nu s-a schimbat nici în prezent.

„În 2010, în calitate de ministru am participat la o reuniune a miniştrilor din statele CSI, şi atunci de asemenea, miniştrii din cele 11 state prezente la acel eveniment au întrebat dacă delegaţia din RM are vin moldovenesc. Fiecare din miniştrii Educaţiei din cele 11 ţări participante au avut posibilitatea să servească vin moldovenesc, le-am oferit şi cîte o sticlă cadou”, a adăugat consilierul premierului pe probleme de educaţie, ştiinţă, cultură şi sport.

Totodată, acesta regretă faptul că administraţia de la Kremlin pune piedici producătorilor din RM la realizarea vinurilor pe piaţa rusă.

„Federaţia Rusă nu peste mult timp se va convinge că măsurile de restricţie împotriva producătorilor din RM sunt ineficiente şi neproductive. Ei vor trebui să demonstreze că sunt cointeresaţi în promovarea vinului moldovenesc pe piaţa din ţara lor, fiindcă s-au deschis uşile pentru piaţa din Uniunea Europeană”, a conchis Leonid Bujor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților