[ X ]
[ X ]
[ X ]
El ar putea fi viitorul ministru al Apărării!
4 Martie

Analistul politic Viorel Cibotaru, care are şi o bogată experienţă de activitate în structurile Armatei Naţionale, ar putea fi noul ministru al Apărării, această funcţie rămînînd vacantă după recenta demisie a ministrului Vitalie Marinuţa. Ideea este avansată de jurnalistul Victor Nichituş pe blogul său.

După cum relatează TRIBUNA, el descrie trei situaţii care au avut loc recent şi care au vizat ultimele evenimente geopoltice cu care Republica Moldova are unele tangenţe. În baza acestora, jurnalistul ajunge la concluzia că „furtunosul context politic ucrainean, crește cota de piață a Chișinăului și impune prezența în fruntea Ministerului Apărării a unui specialist în arta diplomației și a politicilor europene de securitate”.

În opinia sa, liberal-reformatorii moldoveni (căriora le revine acest Minister – n.r.) „sînt nevoiți să aleagă o persoană din afara siajului lor politic, un tehnocrat care a elaborat și a aplicat asemenea politici atît în interiorul statului moldav dar și în exteriorul lui”. „O persoană care poate prelua rapid și fără tărăgănare lucrurile, un om cu experiență de lucru în armata moldoveană, o persoană credibilă atît pentru cetățeni, cît și pentru opoziția comuniștilor moldoveni. O persoană care să știe să vorbească în limba timpului actual, timp de mari schimbări structurale în această parte a continentului. Președintele Timofti a sugerat că s-a redus drastic capabilitatea armatei naționale de a face față tuturor provocărilor. Sarcina noului ministru ar fi tocmai readucerea, în regim de urgență, a rigorii și capabilității Armatei de a face față tuturor situațiilor de risc dar și de a susține un dialog internațional de consolidare a sistemelor de apărare ale statului. O asemenea persoană există. Viorel Cibotaru – viitorul ministru al apărării. De ce nu?”, scrie Victor Nichituş.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților