[ X ]
[ X ]
[ X ]
Efrim: Am reușit să facem lucruri care la început păreau irealizabile
21 Martie

Germania este dispusă să ofere în continuare ajutor în domeniul continuării reformelor din sistemul penitenciar, a reformelor demarate pentru dezvoltarea profesiei de notar și de administrator autorizat şi reforma procuraturii. Despre acest lucru a anunţat directorul adjunct al Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), Stefan Hulshorster, în cadrul întrevederii cu ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, transmite CURENTUL.

În cadrul discuției, ministrul Oleg Efrim a apreciat buna colaborare cu Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională în procesul de reformare a sistemului justiției și și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Guvernul Germaniei în acest sens.

„Împreună am reușit să facem lucruri care la început păreau irealizabile. Un exemplu, în acest sens, ar fi adoptarea de către Parlament a Legii privind ridicarea imunităţii judecătorilor bănuiţi de comiterea actelor de corupţie”, a menționat ministrul Justiției.

La rîndul său, directorul adjunct al Fundației, Dr. Stefan Hulshorster, a declarat că IRZ susține reformele demarate de Guvernul Republicii Moldova în domeniul justiției.

„Fundaţia este gata să împărtășească experiența germană privind elementele de semnătură electronică utilizate în activitatea notarului, activitatea administratorului autorizat, activitatea judecătorilor în domeniul contenciosului administrativ, buna funcționare a sistemului penitenciar”, a mai adăugat Stefan Hulshorster.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților