[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eduard Muşuc, martor al unei infracţiuni?!
7 Martie
foto: vipmagazin.md

Deputatul comunist Eduard Muşuc va deveni figurant în cauza penală privind coruperea politică a deputaţilor. Un demers în acest sens la Procuratura Anticorupţie a fost depus astăzi de către Sergiu Coropceanu, secretar general al Partidului Social Democrat, transmite CURENTUL.

Potrivit acestuia, în urma interviului acordat de către Eduard Muşuc şi publicat în mass media din Republica Moldova, deputatul comunist confirmă că în perioada 2009-2010 a primit oferte directe din partea guvernării, precum şi prin persoane cunoscute de a părăsi fracţiunea PCRM în schimbul a sute de mii de euro.

În context, Sergiu Coropceanu a solicitat anexarea expunerilor deputatului Eduard Muşuc în calitate de probe la urmărirea penală pe faptul coruperii politice şi includerea dlui Eduard Muşuc în calitate de participant sau martor al infracţiunii.

”Coruperea politică, precum şi utilizarea puterii în interesul partidelor politice de la guvernare şi finanţatorilor acestora a întrecut orice măsură. Cetăţenii ţării trebuie să cunoască realitatea, iar persoanele, care utilizează puterea, pentru a-şi realiza interesele personale prin diferite scheme, inclusiv de corupere politică, trebuie atrase la răspundere”, a conchis Coropceanu.

Curentul.md aminteşte că astăzi CNA şi Procuratura Anticorupţie au reţinut două persoane bănuite că ar fi încercat să cumpere un deputat din Coaliţia Pro-Europeană. Printre reţinuţi este şi un fost angajat al MAI.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților