[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: În 2-3 ani vom aduce în ordine completă aceste străzi
16 Iunie

Candidatul la funcția de primar al mun. Dorin Chirtoacă a decis că își va prezenta pas cu pas în următoarele cîteva zile toate prioritățile pentru următorii patru ani. Astăzi, acesta a prezentat prioritățile la capitolul drumuri și infrastructură rutieră, transmite CURENTUL.

Dorin Chirtoacă a declarat că prima și cea mai importantă prioritate la capitolul infrastructură rutieră este continuarea lucrărilor din centrul capitalei și anume: str. Vasile Alecsandri, Ștefan cel Mare, Constantin Negruzzi, Alexandru cel Bun, Tighina, dar și 31 august.

”Proiectul este în valoare de 22 milioane de euro cu finanțare internațională. În 2-3 ani vom aduce în ordine completă aceste străzi. Va fi trotuar, pistă pentru bicicliști, parcări autorizate, dar și iluminare”, a precizat el.

Totodată, Dorin Chirtoacă a menționat că se va lucra la reabilitarea străzii Albișoara, la continuarea acesteia pînă la strada Mesager, la lărgirea altor străzi și intersecții pentru fluidizarea traficului, la finalizarea bd. Mircea cel Bătrîn, la reparația capitală a străzilor în așa fel încît cele principale să nu mai aibă probleme anul împrejur, iar cele secundare să intre în reparație împreună cu curțile de bloc.

Dorin Chirtoacă a mai spus că se va munci la lărgirea și extinderea șoselei de centură, vor fi reorganizate mai multe intersecții. ”Aceste soluții sînt inspirate sută la sută din practica europeană, acolo unde au fost aplicate deja”, a precizat el.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților