[ X ]
[ X ]
[ X ]
Donatorii străini au remarcat progrese în domeniul justiției
21 Octombrie

În cadrul unei ședințe comune a donatorilor externi, reprezentanților Ministerului Justiției și membrilor societății civile, au raportat acțiunile implementate, prevăzute în Strategia de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016, transmite CURENTUL.

Printre cele mai importante realizări ale primului semestru al anului 2014, se numără legile care vizează sistemul judecătoresc, și anume reducerea imunității magistraților – ei riscă dosare penale și confiscarea extinsă a averii dacă sunt bănuiți de corupție, îmbogățirea ilicită și alte infracțiuni; condițiile dure de angajare, evaluare și promovare a judecătorilor, dar și sancțiunile disciplinare mai aspre.

Viceministrul Justiției a informat corpul donatorilor că obiectivele rămase nerealizate au devenit priorități pentru Ministerul Justiției. „Toate nerealizările grupului de lucru, înregistrate în acest an, s-au transformat în obiective prioritare pentru perioada imediat următoare. Lucrăm la implementarea tuturor acțiunilor prevăzute în Strategie și suntem siguri că, în scurt timp, vom avea rezultate și mai bune”, a subliniat Sabina Cerbu.

Șeful secţiei pentru cooperare a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Aneil Singh s-a declarat mulțumit de adoptarea pachetului de legi privind prevenirea și combaterea corupției. „Schimbările pozitive sunt vizibile, iar pentru a fi simțite de cetățeni este nevoie de mai mult timp. De asemenea, este foarte important ca toți funcționarii și judecătorii să aplice corect legile adoptate”, a conchis Aneil Singh.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților