[ X ]
Dodon: Leancă ar putea fi ultimul premier al R. Moldova
18 Martie

Situaţia din Crimeea ar putea să se repete şi în Republica Moldova. De această părere este liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon. În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul a declarat că actuala guvernare de la Chişinău face aceleaşi greşeli ca şi puterea de la Kiev, transmite CURENTUL.

„Ceea ce s-a întîmplat în Crimeea vorbeşte despre procesele regionale de care trebuie să ţinem cont. Puterea de la Kiev nu a ţinut cont de procesele regionale şi nu au organizat un referendum naţional privind vectorul politicii externe”, a menţionat Dodon.

Potrivit liderului socialist, actuala guvernare de la Chişinău comite aceleaşi greşeli. În context, Igor Dodon propune organizarea unui referendum naţional pe problema vectorului politicii externe a Republicii Moldova şi amînarea pe un termen nelimitat a semnării Acordului de Asociere cu UE. De asemenea, acesta insistă în continuare pe federalizarea RM.

„Există riscul pierderii statalităţii RM. Fără Transnistria şi Găgăuzia R. Moldova nu are viitor. În aceste condiţii, domnul Leancă ar putea să fie ultimul prim-ministru al RM integre cum a fost Ianukovici. Nu vă jucaţi cu focul”, a menţionat politicianul.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Igor Dodon a cerut interzicerea prin lege a ONG-urilor şi partidelor politice ce propagă unionismul. „Trebuie să votăm acest proiect de lege în regim de urgenţă”, a conchis liderul PSRM, Igor Dodon.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților