[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Preşedinţia şi Parlamentul ignoră semnarea Acordului de Asociere?
23 Iunie

Nici un reprezentant din partea Preşedinţiei şi Parlamentului nu va participa la semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, la Bruxelles. Informaţia a fost confirmată pentru CURENTUL de serviciile de presă a celor două instituţii.

Contactat de reporterul nostru, purtătorul de cuvînt al preşedintelui Nicolae Timofti a declarat că din partea Preşedinţiei nimeni nu va merge la Bruxelles pe 27 iunie, unde urmează să fie semnat Acordul de Asociere la UE.

Întrebat cum instituţia prezidenţială va serba acest eveniment, Vlad Ţurcanu a evitat să dea un răspuns. „Despre aceasta vom vorbi atunci”, a spus purtătorul de cuvînt al şefului statului.

La rîndul său, secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, a spus că la moment nu este nici o dispoziție în acest sens. „Poate azi sau mîine se va decide ceva”, a menţionat aceasta.

Între timp, Guvernul urmează să aprobe la următoarea şedinţă o hotărîre privind componenţa nominală a delegaţiei moldoveneşti în legătură cu participarea premierului Iurie Leancă la Reuniunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova-Uniunea Europeană şi semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

Din delegaţie mai fac parte ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, viceprim-ministrul Eugen Carpov şi alţi membri ai Guvernului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților