[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în debutul şedinţei Parlamentului
6 Martie

Deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova au ţinut un minut de reculegere în memoria regretatului compozitor Valentin Dînga, care a decedat săptămîna trecută, transmite CURENTUL. 

Propunerea a venit din partea speaker-ului Igor Corman, care a reamintit că Valentin Dînga este autorul aranjamentului muzical al imnului Republicii Moldova din anul 1995 pe versurile poeziei „Limba Noastră” de Alexei Mateevici.

Curentul.md aminteşte că pianistul şi compozitorul Valentin Dînga a plecat din viață la vîrsta de 62 de ani, la începutul săptămînii trecute.

Valentin Dînga s-a născut pe 20 iulie 1951, în satul Mîndresti, Teleneşti. S-a remarcat ca autor de muzică pentru filme, spectacole de teatru, cîntece devenite șlagăre. A debutat în cinematografie în anul 1974 la studioul „Telefilm-Chișinău”, compunând muzica pentru documentarul „Orașul meu, Chișinău”. El a compus muzica pentru un număr mare de filme documentare, de ficțiune și de animație, cum ar fi: „Haiducul” (1985), „Cine va intra ultimul în vagon” (1986), „Ruxanda” (1987).

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților