[ X ]
Democrații sceptici faţă de candidatura lui Vitali Catană la şefia Ministerului Apărării
24 Martie

Partidul Democrat priveşte cu scepticism candidatura lui Vitali Catană pentru funcţia de ministru al Apărării. Cel puţin asta reiese din declaraţiile preşedintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, făcute pentru CURENTUL.

„Domnul Catană este bun ca analist politic. Consider că în fruntea Ministerului Apărării trebuie să fie o persoană cu experienţă în domeniu. Este nevoie de o persoană care să înceapă lucrul a doua zi, dar nu să vină să evalueze situaţia”, a menţionat Diacov.

Totodată, preşedintele de onoare al PD a spus că despre candidatura lui Vitali Catană nu s-a discutat în cadrul Coaliţiei. „Responsabilitatea este a PLR-ului, iar în ultimă instanţă va decide Guvernul”, a adăugat Dumitru Diacov.

Curentul.md aminteşte că după ce Partidul Liberal Reformator a anunţat candidatura lui Vitali Catană pentru funcţia de ministru al Apărării, acesta a fost criticat de mai mulţi politicieni. Mai mult, în cadrul unui briefing de presă, preşedintele Nicolae Timofti a menţionat că îl cunoaşte pe Vitali Catană doar din participările sale la anumite emisiuni TV.

Precizăm că fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuţa, a demisionat din funcţie la 28 februarie curent. El a deţinut funcţia respectivă din 25 septembrie 2009.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților