[ X ]
[ X ]
[ X ]
De la vorbe la fapte: Studenţii europeni veniţi la Chişinău au creat un personaj animat!
29 Iulie

Asociaţia studenţească BEST Chişinău a organizat în perioada 7 -16 iulie cursul de vară „Sketch Factory – Create your own hero!” pentru tinerii interesaţi de animație și design. În cadrul cursului de vară au participat 20 de studenţi cu profil tehnic veniţi din toate părțile Europei, transmite CURENTUL.

Participanții au beneficiat de un set de lecții ce au fost facilitate de către profesioniști din domeniul graficii și animației: Valeria Gudali, profilată pe grafică; Octavian Curoșu, specializat în animație; Diana Nicorici și Aliona Ciobanu, profilați pe grafică; Ștefan Semionov specialist în 3-D Animație și Oleg Condrea în animație.

În cadrul cursului de vară, studenții au avut parte de o vizită la compania locală Simpals, unde au avut ocazia să vadă direct cum are loc procesul de creare a filmului animat într-o firmă de specialiști.

În urma acestui curs, studenţii au obţinut cunoștințe teoretice și au avut ocazia să le aplice în practică în cadrul prezentării a unui personaj propriu la finalul cursului. Etapele au fost următoarele: formarea conceptului personajului; cizelarea personalităţii acestuia; crearea designului grafic; includerea personajului în contexte de ficţiune.

În urma evaluării participanții au primit credite ECTS, conform prevederilor Procesului de la Bologna.

Participanții internaționali au avut posibilitatea să guste bucate tradiționale moldovenești așa ca mămăligă, plăcintele și sarmalele gătite cu dragoste de organizatorii noștri. De asemenea ei au cunoscut obiceiurile noastre și au dansat toți împreună hora în cadrul serii de tradiții moldovenești.

În timpul liber oaspeții au avut ocazia să viziteze Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Muzeul Național de Artă al Moldovei, făcând cunoștință cu istoria bogată a țării noastre, iar călătoriile prin oraș au fost gratuite mulțumită Regiei Transport Electric Chișinău.

În weekend participanții au plecat în excursie la mănăstirea Țîpova și Orheiul Vechi, unde au primit o întâlnire caldă din partea localnicilor. Ei au descoperit ce înseamnă cu adevărat ospitalitatea moldovenilor, gustând vinul de casa din beciurile gospodarilor, mierea apicultorilor locali, fructele din livezile agricultorilor, făcând plimbări cu transportul local și chiar probând costumele tradiționale ale străbunicilor din meleagurile noastre.

BEST Chişinău este un grup local al Board of European Students of Technology, organizaţie studenţească de nivel european, apolitică și nonprofit, fondată în 2007, care are drept scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universitate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților