[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Apel a amînat din nou examinarea dosarului concesionării AIC
29 Decembrie

Curtea de Apel Chișinău a amînat ieri, 28 decembrie continuarea examinării dosarului concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a ex-deputaților Partidului Liberal Reformator (PLR). Amînarea a fost solicitată de reprezentantul Guvernului într-o cerere scrisă depusă în instanță în dimineața zilei de 28 decembrie, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al PLR, în procesul examinării cererii de amînare s-a profilat poziția părților implicate în procesul care durează mai mult de doi ani.

”Reclamanții – ex-deputații PLR și avocații – au susținut amînarea ședinței de ieri, 28 decembrie, pe motiv că examinarea cauzei în lipsa reprezentantului Guvernului, așa cum s-a procedat în ultima ședință din 17 decembrie, ar introduce în proces cel puțin două elemente noi deosebit de grave. Primul ar fi că Guvernul nu mai consideră concesionarea Aeroportului drept o învinuire serioasă pe care s-ar vedea obligată să o apere în justiție și al doilea, că această cauză a concesionării ilegale îi este indiferentă. Ambele interpretări postează Executivul de partea opusă interesului public și aduc atingere integrității Guvernului Republicii Moldova ca instituție menită să gestioneze în interesul național patrimoniul statului”, se spune în comunicat.

Totodată, potrivit lor, două părți participante la proces – reprezentantul Companiei Avia Invest și cel al Agenției Proprietății Publice au optat pentru respingerea cererii de amînare și examinarea dosarului în lipsa reprezentantului Guvernului.

Completul de judecată a hotărît să dea curs cererii de amânare, numind o nouă ședință în data de 18 ianuarie 2016, ora 14:00.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților