[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum comentează opoziţia parlamentară moţiunea de cenzură depusă de PCRM
28 Martie

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au depus a treia moțiune de cenzură asupra activității Guvernului. Însă nici această pare să nu aibă sorţi de izbîndă, după cum declară unii deputaţi din opoziţia parlamentară, transmite CURENTUL.

Deputatul neafiliat Iurie Bolboceanu a declarat ferm că nu va susţine iniţiativa comuniştilor. ”Eu cred că moțiunea de cenzură nu va fi susținută de Parlament”, a precizat Bolboceanu.

La rîndul său, deputatul neafiliat Veronica Abramciuc susține că încă nu a luat nici o decizie dacă va vota sau nu pentru demisia Guvernului.

”Nici un deputat nu este pus în situația de a spune  din timp cum va proceda. Deputatul are dreptul să se determine pînă în ultima clipă. Aceasta este viziunea mea,  este tradiția  în familia  noastră în care suntem doi deputați – deputatul trebuie să aibă demnitate și să nu facă show din activitatea sa. Eu nu sunt extrasens ca să știu care va fi situația. Voi vedea, voi avea informația, voi analiza și voi decide ulterior”, a precizat deputata.

Totodată, deputatul socialist Ion Ceban a declarat că, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va susține această moțiune de cenzură. ”Guvernul trebuie demis pentru mult mai multe lucruri decît sunt scrise în această moțiune de cenzură. PSRM va susține această moțiune de cenzură. Mai mult decît atît, noi ne gîndeam la posibilitatea inițierii unei moțiuni similare”, a spus deputatul.

Curentul.md precizează că deputaţii comuniștii vor să demită Guvernul pe motiv că R. Moldova ar fi aderat la sancțiunile impuse de UE unor persoane din Ucraina și Federația Rusă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților