[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum au marcat socialiștii cei 7 ani de primărie a lui Dorin Chirtoacă
17 Iunie
foto: facebook/ Ion Ceban

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a prezentat astăzi un raport pe marginea activității desfășurate în ultimele 12 luni, dar și ce planuri de viitor are. Cu această ocazie, mai mulți membri ai Partidului Socialiștilor au desfășurat o acțiune de protest în fața teatrului „M. Eminescu”, unde avea loc evenimentul, transmite Curentul.md. 

La protest au participat cîteva zeci de protestatari care au cerut demisia Primarului. Aceștia au scandat „Opriți distrugerea orașului”, “Jos Chirtoacă”, “Poporul vrea referendum!”

Protestatarii au prezentat și un raport de alternativă unde au adus critici dure activității lui Dorin Chirtoacă în calitate de edil al capitalei.

“În cițiva ani a schimbat capitala în cel mai urît oraș. A transformat primăria în cea mai coruptă instituție. Au fost delapidate circa 1 miliard de lei, ridicate peste1800 de construcții ilegale, distruse 240 de terenuri de joacă pentru copii, zone de agrement, a îndesit orașul cu panouri publicitare. Acum avem un oraș cu cei mai mulți cîini maidanezi, cu tarife mari în raport cu veniturile cetățenilor”, a spus un protestatar.

Manifestanții au spus că vor continua să protesteze pînă cînd Dorin Chirtoacă va pleca sau va fi demis din funcția de Primar al municipiului Chișinău.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților