[ X ]
[ X ]
[ X ]
Corman: Vom accelera calea noastră europeană după alegerile din 30 noiembrie
10 Noiembrie

Calea europeană a Republicii Moldova va fi accelerată după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului RM, Igor Corman, la deschiderea celei de-a 7-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), transmite CURENTUL.

În debutul evenimentului, Igor Corman a salutat colegii din Georgia, Ucraina şi Azerbaidjan.

„A fost un an complicat, dar cu rezultate importante, sînt sigur că nu doar pentru Moldova, dar pentru toţi membrii GUAM. Ţările noastre sînt diferite, dar au multe lucruri în comun. Toate ţările noastre sînt membre ale Parteneriatului Estic. Sîntem fericiţi că primii am obţinut regim liberalizat de vize. Din septembrie am început aplicarea provizorie a Acordului de Liber Schimb cu UE”, a declarat Corman.

În context, speaker-ul moldovean a declarat că acum toate eforturile trebuie să fie concentrate pe implementarea Acordului de Asociere cu UE.

„Cred că vom accelera calea noastră europeană după alegerile parlamentare care vor avea loc peste 2 săptămîni. Doar dialogul multilateral este cheia pentru stabilitatea regională”, a adăugat Corman.

La rîndul său, vicepreşedintele Parlamentului Georgiei, Zurab Abashidze a salutat progresele înregistrate de RM în procesul de integrare europeană. De asemenea, oficialul a menţionat că Georgia este interesată în preluarea experienţei R. Moldova în acest domeniu, în special în ceea ce priveşte regimul liberalizat de vize obţinut de ţara noastră.

„Avem aşteptări mari de la Summit-ul de la Riga care urmează să aibă loc în luna mai anul viitor”, a conchis Zurab Abashidze.

CURENTUL.md precizează: Parlamentul Republicii Moldova găzduieşte cea de-a 7-a sesiune a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), în perioada 10-11 noiembrie 2014.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților