[ X ]
[ X ]
[ X ]
Corman: Implementarea Acordului de Asociere RM-UE va aduce schimbarea pe care o așteaptă cetățenii
16 Septembrie

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu deputații din Comisia pentru drepturile omului și asistență umanitară a Bundestagului Germaniei, condusă de Michael Brand, transmite CURENTUL. 

În cadrul întrevederii au fost purtate discuții referitor la cooperarea interparlamentară în domeniile drepturilor omului, securitate, combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a traficului de fiinţe umane.

De asemenea, părțile au discutat despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv implementarea Acordului de Asociere cu UE, situația din țară și contextul regional.

„Implementarea Acordului de Asociere cu UE va aduce schimbarea pe care o așteaptă cetățenii noștri. Germania este un partener foarte important pentru noi în realizarea obiectivului de integrare europeană”, a subliniat Corman.

La rândul său, Președintele Comisiei pentru drepturile omului a Bundestagului german, Michael Brand a menționat că vizita delegației germane în regiune are drept scop documentarea situației în domeniile respectării drepturilor omului, combaterii criminalităţii transfrontaliere şi a traficului de fiinţe umane. Potrivit acestuia, o atenţie sporită va fi acordată măsurilor de susţinere din partea Germaniei a eforturilor pe care le întreprind autorităţile din Republica Moldova, România și Bulgaria pentru îmbunătăţirea situaţiei în domeniile menţionate.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților